A A A

Spa på Liquid!

Hej på er finisar!

 

Våren är hääääär! På torsdag ska det visst bli snudd på sommarväder men vi hoppas att ni ändå vill komma in i värmen på Liquid!

 

Förra veckan flödade kreativiteten när vi tog ner allt vårt pysselmaterial! Pin-maskinen var poppis, och den kan vi givetvis använda även när vi inte har skapande som aktivitet- det är bara att säga till!

 

På torsdag är det spa som gäller! Vi kommer ha fotbad, massagedyna, fuktighetskrämer (och gurka för ögonen såklart)! Har du tips på något spa-igt får du gärna bidra med det :)

 

Spa

 

Hoppas vi ses <3

 

Liquid 12/4

Hej!

 

Förra veckan snackade vi om normer. Vi började med lite påståenden som vi skulle ta ställning till (håller med/håller inte med/vet ej) och det vara bara tänkt att vara en början på något annat, men ni hade så mycket att säga till varandra, diskutera, lyssna så det tog all tid. Så himla fint var det. Vi pratade bl.a. om homo-, bi- och transfobi i skolan, vad det är för representation på folk i filmer och serier som vi ser på, om vi alla har samma förutsättningar till olika saker eller inte och varför etc. etc. Vi tänker att vi fortsätter prata mer om normer senare i vår, för det finns ju så mycket att prata om. :) Tack för allt ni delade med varandra!

 

Nästa vecka, den 12 april, kommer vi att SKAPA saker igen. Vi har ju så mycket material och ni är så himla kreativa, så kom och fixa present till dig själv (eller någon annan)!

 

Nu är det dags att börja anmäla sig till LIQUIDS LÄGER i sommar! Den 18-21 juni åker vi till en lägergård utanför Norrköping. Där kan en paddla kanot, bada, grilla, hänga, mysa, snacka, leka i skogen och ha det somrigt tillsammans med andra hbtq+-personer 12.19 år. Hämta en anmälningsblankett på Liquid eller maila oss på info(a)liquid-linkoping.se så skickar vi en till dig. Sista anmälningsdag är den 24 maj! Kom med, det blir supermysigt!! (Obs! Du måste inte ha varit på Liquid för att följa med på lägret.)

 

Så här mysigt kan det vara på läger:

 

30595130_10160178547330463_6625861543781203968_n 30652544_10160178547305463_6564129029648023552_n 30653076_10160178547290463_3060883296184434688_n 30697600_10160178547355463_4963793252739186688_n

Syntolkning: Fyra bildmontage. 1. En groda flyter på rygg i en sjö. 2. En enhörning i skogen. 3. En hund ligger i sin korg framför en eldstad. 4. En ekorre grillar.

 

Ni kan för övrigt boka in den 26 april redan nu. Då får vi på Liquid nämligen besök av Yolanda Aurora Bohm Ramirez! Yolanda är spoken word-artist och transaktivist.  I år kom hen ut med sin första bok, “Ikon”. Kl.17.30 den 26/4 står hen på vår scen och uppträder med några av sina dikter. Efter det håller hen en skrivar-workshop (typ som en lektion med övningar) för de som vill. Kolla in Yolanda på Youtube, hens hemsida eller på Instagram! Vi är så taggade!!

 

Yolandahomepage3

Syntolkning: Närbild på Yolanda med gula kläder, röd blomma i håret och olika halsband, ett med texten “what is your problem”.

 

Hoppas vi ses snart på ett Liquid nära dig!

Liquid den 5 april!

Hej alla fina!

 

Nu är det påsklov för vissa av er, men vi på Liquid har öppet som vanligt! Torsdagen den 5 april kommer vi att snacka om normer på Lqiuid. Typ vad är det, vilka exkluderande normer finns det, vad får de för konsekvenser etc? Kom och prata och häng!

 

historia-hbtq

Syntolkning: Olika figurer som ett moln från vilket det regnar och blixtrar, en hand där pekfingret pekar uppåt, ett ledset/argt ansikten med pratbubbla “Du är onormal! Vi gillar inte dig!”.

 

Tips:

 

Det finns ett närverk i Linköping som heter Lesbisk Makt Linköping. Lördagen den 7 april kl.10-13 anordnar de en Lesbisk frukost med poesitema. På facebook-eventet skriver de:

 

Dags för lesbisk frukost igen! Denna gången med tema poesi! Vi kommer att skriva lesbiska haikudikter, läsa queer poesi och det kommer att finnas möjlighet att framföra/läsa egenskrivna dikter. Så slipa pennan, hitta din inre Sappho och öva upp din spoken word-stämma eller kom bara för att hänga och äta frukost, om du föredrar det.

Vi kör knytis, så ta med något vegetariskt att äta. Det kommer att finnas kaffe och te på plats, bidra gärna med några kronor till det. Obs! Endast kontanter.

Det går fint att droppa in när som helst mellan 10 och 12.

Du behöver inte definiera dig som lesbisk eller kvinna för att komma, det räcker med att vara intresserad av att vara i ett lesbiskt sammanhang.

Om du vill att vi möter upp dig och/eller vill ha en frukostkompis – skicka ett pm till oss så fixar vi det! 💜”

 

 

Skärtorsdag på Liquid

Hej alla fina!

 

Nu är det snart påsklov men Liquid är såklart öppet ändå! På torsdag blir det SKATTJAKT :) Jag lovar, ni vill hitta skatten!

 

Förra veckan hade vi något vi kallar för referensgrupp. Det innebär att vi diskuterar olika delar av Liquid, främst för att vi vill att ni besökare ska komma med tankar och idéer men också för så att vi kan förklara vad vi har för tanke bakom det vi gör. Vi gör ju liksom Liquid tillsammans och det blir så mycket bättre när ni delar med er av era åsikter! Jättemycket bra diskussioner hade vi i torsdags och det här var lite av sakerna som kom upp:

 

8  7  6  4  3

Syntolkning: Whiteboard med åsikter om olika teman; aktiviteter, trygghet, samlingen, nya besökare och “aj-oj-ouch”.

 

Transgruppen är tyvärr inställd p.ga. sjuk personal!

 

Hoppas vi ses!!

 

Liquid 22 mars

Kort meddelande:Liquid den 22 mars kommer vi att ha ett samtal tillsammans om Liquid, vad vi kallar för en referensgrupp. Typ vad vi tycker är bra, vad vi skulle vilja göra, vad vi kan göra annorlunda och så vidare. Vi är ju alla med och skapar Liquid så vi vill höra vad ni tycker och vill! Ses då! Klart slut!

Den 15 mars fyller Liquid 6 år!

När Liquid öppnar nästa gång, den 15 mars, då är det exakt 6 ÅR SEDAN LIQUID ÖPPNADE FÖR ALLRA FÖRSTA GÅNGEN!! Detta ser vi till att fira stort med 6-årskalas som självklart innehåller tårta och lekar och kanske disco. 😀

 

KOM OCH FIRA MED OSS! <3

 

bokstavsballonger-guld-bokstaver-ballonger-grattis-girlang-folieballonger

Syntolkning: Guldiga ballonger som bildar ordet “Grattis”.

8/3: Internationella kvinnodagen!

Hej!

 

Torsdagen den 8 mars är det internationella kvinnodagen! Det är en dag till för att uppmärksamma den feministiska kamp som har förts och för att fokusera på de frågor som vi måste fortsätta kämpa för när det gäller kvinnors rättigheter! På Liquid kommer vi att uppmärksamma detta bl.a. genom en Kahoot! om just den feministiska rörelsen historiskt och idag. Vill du göra något mer eller annat dagen till ära kan en t.ex. gå och lyssna på körsång kl.19 under evenemangsnamnet “Kvinnokamp och körsång“. Det är några lokala körer i Linköping som samlas i Baptistkyrkans lokaler, med ingång från Babettes kafferi & Bageri.

 

28928612_10160017079120463_796218082_o

Syntolkning: Flyer om evenemanget om “Kvinnokamp och körmusik”.

 

Förra veckan såg vi en dokumentär som handlade om en rad aktivister och konstnärer i Johannesburg, Sydafrika. De pratade mycket om frågor som identitet, sexualitet, rasism etc. Så himla bra! Kolla in den HÄR!

 

maxresdefault

Syntolkning: Två personer helt klädda i rött. Artisten Mykki Blanco är längts fram och har långt, rött, flätat hår. Text: “i-D”.

 

I slutet av förra veckan var vi som jobbar på Liquid i Malmö för att träffa personal från andra mötesplatser för HBTQ+-ungdomar. Det var himla kul och lärorikt! Får se framöver vad vi fick tips om då som vi kan börja med på Liquid. :)

 

28928306_10160017077320463_871399247_o

Syntolkning: Bild på HaBiTat Q:s logga (bokstäverna är färgade i olika flaggfärger som rör sexualitet och könsidentitet), ljusstakar, papper, pennor på ett bord.

 

Ses snart!

Liquid 1/3

Hej alla fina!

 

Under sportlovet hade vi en aning NärCon-tema på Liquid med cosplayande och tittande på serier. Men antagligen var de största cosplay- och animefantasterna av er på NärCon. :) Hoppas det var kul!

 

På årets första vårdag (ja mars är vår, även om det är minusgrader och snö) kommer vi att titta på en dokumentärfilm på Liquid. Den handlar om queer kultur och queer identitet i Sydafrika där vi får följa den amerikanska artisten Mykki Blanco som träffar en massa aktivister och konstnärer i Johannesburg. De pratar om saker som konst, kultur, identitet, sexualitet, aktivism, feminism, rasism etc. Kom och se! Kan du inte komma så kan du själv se dokumentären här.

 

mykki2-980x568 mykki-blanco1-1000x599 Untitled-7-600x333

Syntolkning: Tre bilder från dokumentären med queera artister och aktivister i Johannesburg, Sydafrika.

 

Också viktigt är att boka in den 18-21 juni i era kalendrar redan nu, för då är det dags för årets läger med Liquid! Much fun!!

 

Ses snart!

Liquid 22/2

Gott nytt sportlov (för er som har det)!

 

Nu är det sportlov, men Liquid har öppet som vanligt den 22 februari! Det är samma dag som NärCon Vinter 2018 öppnar och för er som inte ska gå på det så säger vi – frukta icke, ty Liquid goes cosplay och anime över en kväll! Kom hit och sy/fixa klart din cosplay outfit för NärCon, cosplaya för kvällen om du vill, lär dig lite om olika fandomes, prata med andra om det du har nördat in på etc. etc. Kom, det blir kul!

 

tumblr_inline_oh0ngiWJg71rq48id_500

Syntolkning: Bild från serien “Yuri on ice”. Två personer, en ovanpå den andra, som tittar på varandra. (Kärleksfullt?)

 

 

Från kl.18.30 på torsdag kommer vi också att ha vår Transgrupp. Hit är du välkommen om du identifierar dig som transperson eller kanske har funderingar kring din könsidentitet. Den ledare du möter här har egen transerfarenhet. Vi brukar träffas och pyssla och så pratar vi om det vi vill prata om.

 

Förra veckan gjorde vi en Kahoot! med olika hbtq+-relaterade frågor. Du kan spela den HÄR om du vill. Tyvärr blev det fel med filmklippen i frågorna, så här kommer de vi skulle ha sett:

 

 

Ses snart!

 

Liquid 15/2

Hej alla fina!

 

Åh vad fint det var förra veckan!! Ni var nästan 30 besökare, en del för första gången, det blev en massa skapande och så var det några av er som höll i samlingen tillsammans. Så fint och bra! Liquid är vad vi gör det till tillsammans och ni gör det så himla bra. <3

 

28170169_10159919942615463_1399477512_o

Syntolkning: Fyra bilder i en på örhängen, armband och små lerfigurer (transsymbol, katt och hjärta).

 

Nästa gång på Liquid, torsdagen den 15 februari, kommer vi att ha ett quiz med frågor som rör hbtq+-personers rättigheter och kultur.

 

Onsdagen den 14 februari är det Alla hjärtans dag och då anordnar Lesbisk Makt Linköping en lesbisk emo-kväll. Öppet för folk i alla åldrar! Den 27 februari har de Planeringsmöte för kommande frukostar och den 3 mars har de Lesbisk frukost. In och kolla för mer info!

 

KOM TILL LIQUID SNART SÅ SES VI!