A A A

Torsdagen den 12 oktober

Hej!

 

Sminkning i massor och fina samtal i transgruppen blev det på Liquid i förra veckan! Tack för det! Nu på torsdag kommer vi att ha en referensgrupp tillsammans. En referensgrupp är typ en grupp som ger råd, stöd, kunskap och bidrar med sina tankar, funderingar och åsikter om saker. Vi kommer att prata om Liquid, vad det är vi gör på Liquid, hur och varför. Vi vill höra vad det är ni tycker är bra, vad vi skulle kunna förändra, nya saker vi kan testa etc. för att vi tillsammans ska kunna skapa världens bästa Liquid! Det är ingen sluten grupp, utan alla som kommer får vara med, ny som gammal besökare!

 

maxresdefault

Syntolkning: Bild på olika djur (höna, kanin, häst, får, gris m.fl.) på en blå bakgrund. Ska symbolisera vår referensgrupp imorgon.

 

Längtar efter er!

Förra veckans parad och terminens första transgrupp

 

Hej på er!

 

Nu är Regnbågsveckan över för det här året och vilken fin vecka det var! Liquid deltog på invigningen av bibliotekets nya regnbågshylla, och på torsdagens Liquid tillverkade ni en fantastiskt fin banderoll

parad4 parad5 parad8

parad2

Syntolkning: fyra olika bilder där det målas och skrivs på en banderoll, bland annat regnbågsflaggan, “queer and here”, “same love”, “gay” och transsymbolen.

 

 

Lite annat pyssel blev det också, bland annat smycken

 

parad6         parad7

Syntolkning: en bild på en ask med bokstavspärlor och en annan bild på pysselbordet med bland annat olika pärlor och smyckestillverkning.

 

 

I lördags var vi ett stort gäng som gick med Liquid i paraden, så himla fint att det var så stor uppslutning! Så fin stämning och roligt att göra detta tillsammans med er tycker vi!

 

parad1

Syntolkning: Liquids logga på en banderoll med blå himmel i bakgrunden.

 

Lördagen avslutades på Arbis med Regnbågshäng med pintillverkning, uppträdanden och fina samtal.  Det var väldigt lyckat tyckte vi, och hoppas att det blir ett stående arrangemang på Arbis i samband med Regnbågsveckan.

 

Torsdagens aktivitet kommer vara sminkning, kanske är någon av er duktiga på olika typer av sminkning och vill visa oss andra? Vi kan även titta på tutorials för att lära oss hur man kan framhäva maskulinitet eller femininitet med hjälp av smink.

 

Denna veckan är det också dags för terminens första transgrupp (start 18.30). El är tyvärr sjuk men Jocke/Camilla kommer vara på plats. Det finns möjlighet att pyssla, snacka eller göra vad ni känner för.

 

Hoppas vi ses imorgon!

Linköpings Regnbågsvecka!

Hejhej!

 

Nu är den där veckan på året äntligen här: Linköpings Regnbågsvecka! Kolla in länken för mer info om hela programmet och vad som händer på lördagens parad. (Ett tips är onsdagens Invigning av regnbågshyllan på Linköpings stadsbibliotek!) Liquid har öppet som vanligt på torsdag och då kommer vi att fixa banderoller, kanske skyltar och saker att ha på oss under paraden, typ smycken. Du gör vad du vill! Vi har lite saker här, som färg och massa pärlor, men vill du göra en egen banderoll eller något annat speciellt så ta med det du behöver! Kolla in vårt facebook-evenemang också som du kan bjuda in folk till. (Gästlistan är självklart dold!)

 

På lördagen är det som sagt dags för parad och då kommer vi att samlas på Arbis kl.13.15 för att gemensamt gå till Stora Torget där paradsamlingen är kl.13.30. Paraden avgår sen kl.14.00. Möt oss på Arbis, på Stora Torget eller hoppa in i vår del när det passar dig! Det ska bli så himla kul!

 

Efter paraden är det Regnbågshäng på Arbis! Det är inte ett Liquid-tillfälle, utan en kväll för Arbis besökare, vilket är alla mellan 13-25 år. Arbis kommer att ha öppet kl.16.30-21.00 och från kl.19.00 kommer det att vara framträdanden på scen av de som vill. Vill du sjunga en sång, spela något, läsa en dikt? Kom hit och säg till oss då, prata med oss på Liquid på torsdag eller maila info(a)liquid-linkoping.se! Både Emma och El från Liquid kommer att gå i paraden och sedan vara på Arbis under kvällen.

 

20861582_1675038909175359_1715448190309109515_o

Syntolkning: Strålande sol uppe bland molnen. Regnbågsfärgad himmel och moln. Text: “Regnbågshäng på Arbis!”. Loggor: Arbis, Ungdomsarenor i Linköping samt HBT-certifiering, RFSL.

 

Det var om veckan som kommer. Förra veckan uppmärksammade vi Bisexuality/Bivisibility Day (som sen var i lördags, 23/9). Vi kollade bland annat på det här klippet av youtubern Windy Inez som berättar hur det var för henne att komma på att hon är bisexuell och sedan att berätta det för andra. Himla fint inlägg så var du inte här i torsdags så kolla på det!

 

hqdefault

Syntolkning: Närbild på Windy Inez. Runtom finns en bi-flagga, en bi-symbol med bi-färger. Text: “Jag är bisexuell” och “jag var rädd”.

 

Hoppas vi ses på torsdag! Kram!

Bisexualitetens dag!

Hej söta!

 

Nu är det höst och Liquid är igång för fullt. Nästa vecka är det Linköpings Regnbågsvecka också så det händer massa grejer just nu känns det som. Så kul! Vill framför allt tipsa om Stadsbiblioteket som ska inviga sin nya regnbågshylla:

 

16:00 – 20:00 – Invigning av Regnbågshyllan

Under Linköpings Regnbågsvecka 2017 inviger Linköpings Stadsbibliotek sin nya Regnbågshylla – fylld med hbtq-literatur! På plats finns serietecknaren Adrian Malmgren, som brinner för frågor som rör queerrörelsen och vill belysa vikten av att kunna vara den man är utan att behöva klandras av samhällets normer.

16:00 – 16:30 – Invigning av Regnbågshyllan
16:30 – 17:30 – Föreläsning med Adrian Malmgren

Adrian kommer berätta om hur det gått till för honom i hans egna skapande och visa olika vis att skapa serietidningar på.
18:00 – 20:00 – Workshop med Adrian Malmgren
Skapa eget seriefanzin! Det behövs inga förkunskaper och det är öppet för alla åldrar att delta!
Workshopen kommer ge ut grunderna i att skapa sina egna serier och visa flera olika tekniker. Varje deltagare kommer kunna göra sitt egna vikfanzin (en egenvikt serietiding ifrån ett A4 papper).
Workshopen går hand i hand med Adrians värdegrund att vara inkluderande och genusmedveten – med fokus på att få fler ungdomar att vilja berätta och dela sina egna berättelser med serier som medium.

Plats: Linköpings Stadsbibliotek, Östgötagatan 5
Inträde: Fri entré
Arrangeras av: Linköpings Stadsbibliotek

Tillgänglighet: Linköpings Stadsbibliotek är rullstolsanpassat och har handikappsparkering 30m från entrén. Mer information finns här!

 

Lördagen den 30 september är det regnbågsparad i Linköping och då går vi i Liquid med! Mer info om var vi ses och när kommer, så håll koll! Det kommer också att vara ett efterhäng på Arbis efter paraden som är för alla 13-25 år. El och Emma som arbetar på Liquid kommer att arbeta på Arbis då, så kom! Kolla in vårt facebook-evenemang för mer info!

 

20861582_1675038909175359_1715448190309109515_o

Syntolkning: Strålande sol uppe bland molnen. Regnbågsfärgad himmel och moln. Text: “Regnbågshäng på Arbis!”. Loggor: Arbis, Ungdomsarenor i Linköping samt HBT-certifiering, RFSL.

 

Förra veckan tittade vi på UR:s serie “Nationen” och avsnittet “Den undangömda transhistorien“. Tryck på länken så kan du se den själv på UR Plays hemsida om du missade den här! Nästa gång (21/9) kommer vi att uppmärksamma Bisexualitetens dag som är lördagen den 23 september. Det är en dag till för att uppmärksamma och fira bisexualitetens historia och kultur samt bisexuella människor. Du kan läsa mer om dagen här.

 

bisexual_flag_wallpaper_by_nerolizard-d7pmzok

Syntolkning: Flaggan för bisexualitet. Övre partiet är rosa, mittenpartiet lila och nedre är blått.

 

Tips! Vi vill tipsa om Vadstena Pride som hålls för första gången i år! På lördag (23/9) är det prideparad. Samling kl.10.00 i Hamnparken, avgång kl.11.00. Efteråt blir det invigning och massa saker att se och lyssna på på scen! Du kan också följa de på Facebook så att du inte missar något.

Pride_liten

Syntolkning: Regnbågsfärgat hjärta med två extra konturer. Text: “Vadstena Pride” i svart bredvid till höger. Vit bakgrund.

 

Hoppas vi ses på torsdag!

Transhistoria på Liquid 14/9!

Hej finisar!

 

Nu är besöket av Sophie Labelle över och vi var några som var något starstruck, minst sagt. Sophie berättade om sin serie Assigned Male, hur hon fick idén till serien, om sin transaktivism, om sitt konstnärskap, om att hon ritar för andra queers och transpersoner för att vi ska kunna relatera till dem och känna oss stärka utav dem, hon delade erfarenheter och tankar kring att vara transperson, berättade om det näthat hon utsätts för och svarade på era frågor. Vi är himla glada över att hon kom hit!! Nu har vi en signerad affisch som ska upp på väggen här på Arbis och signerade serieböcker och fanzine i Liquids bibliotek som ni kan bläddra i hos oss eller låna. Amazing!!

 

20170907 (2)

Syntolkning: Två bilder i en. Den övre är en gruppbild på Alex, Emma, Sophie och El. Den nedre är på en av Sophie Labelles serier och ett par serieböcker. I serien sitter två barn och spelar tv-spel. En pratbubbla över den ena: (some gay stuff). Den andra: (even more gay stuff, actually) Båda: *laugh in gay*.

 

20170907 (1)

Syntolkning: Sophie Labelle sitter ner och signerar posters. Hon tittar och ler mot kameran.

(Något suddig bild, men bildbevisen måste ju upp.)

 

Nästa vecka kommer vi att se ett avsnitt av Utbildningsradions serie “Nationen“, närmare bestämt “Den undangömda transhistorien“. Kom så ser vi och pratar om vad vi lär oss tillsammans! Emma som jobbar på Liquid kommer att vara borta denna gång, så istället kommer en Maria som har varit hos oss på Liquid förut.

 

Tips: Söndagen den 10 september börjar SVT:s serie “Regnbågshjältar“. Där kommer höjdhopparen Kajsa Bergqvist och längdhopparen Peter Häggström träffa idrottare som kommit ut som gay, i olika länder, i olika idrotter och i olika generationer. Första avsnittet finns på svtplay redan nu. Något att följa kanske!

 

Hoppas vi ses på torsdag!

Sophie Labelle till Liquid 7/9!

Hej alla fina!

 

Förra veckan hade vi terminstart på Liquid och shit vad fint det var att vara igång igen!! Och det kändes också bra att ha Liquid första gången i våra nyinredda lokaler. Titta så snyggt det ser ut nu:

 

21390553_10159237948125463_2114652742_o

Syntolkning: Bild på Arbis nya café (i teatersalen). Fåtöljer och stolar runt bord, cafédisk i ena hörnet och regnbågsflagga som hänger på väggen över allt.

 

Under förra kvällen pratade vi om sommaren som gått och redan innan vi fick besök av Stadsbiblioteket i Linköping blev det en del boksnack. Det fortsatte när Sara och Tove kom från Stadsbiblioteket för att berätta om den regnbågshylla med hbtq-litteratur och andra medier som kommer att invigas på Stadsbiblioteket onsdagen de 27 september (under Linköpings Regnbågsvecka). De gav oss också lite bok- och filmtips och såg till att vi skapade poesi genom att stryka över ord i böcker och lämna kvar de en ville ha med. Obs! De var tydliga med att det var ok att göra det i deras gamla böcker. :) De dikter vi skapade kommer att hänga uppe under regnbågshyllans invigning! Under invigningen kommer några prata och så kommer serietecknaren och transaktivisten Adrian Malmgren (mest känd för sin serie Wicked Hero) berätta om sitt skapande. Det finns plats om det är någon av er som skulle vilja göra något under invigningen, typ sjunga, läsa dikt, annat. Säg till oss på Liquid om du vill så säger vi till Stadsbiblioteket! Fråga oss också om du har några frågor om det.

 

Så här såg vår genomgångna bokhög ut och dikterna vi skapade under kvällen:

 

21390541_10159237932870463_955000091_o

Syntolkning: Två bilder i en. Den övre är en rörig hög med böcker och den andra en boksida med överstrukna ord och några kvarlämnade.

 

Nästa gång på Liquid (7/9) får vi ännu ett besök, nämligen av den kanadensiska serietecknaren och transaktivisten Sophie Labelle!! Vi är så himla glada för detta och räknar inte med något mindre än att det kommer att bli magiskt. Sophie Labelle är känd för sin serie Assigned Male som handlar om en ung transtjej, hennes vänner, kärlekar och liv och en del om den transfobi som en riskerar att möta som transperson i denna cisnormativa värld. Serien har drygt 135 000 (!!) följare på Facebook. Den är fantastiskt fin och vi är jätteglada över att Sophie under sin europaturné kommer hit till oss på Liquid!! Och som första platsen i Sverige, dessutom 😀 Hon kommer att berätta om sitt konstnärskap, sin serie, transaktivism och svara på de frågor som ni kan tänkas ha. Samtalet kommer att vara på engelska, men vi hjälps åt att översätta till svenska om någon vill det. Detta vill ni inte missa! Ta med alla ni känner (som är hbtq+-personer 12-19 år, för detta är bara för er!) och bjud in de till vårt facebook-evenemang!

 

Avslutar detta inlägg med ett tips! Vi pratade om boken “Brorsan är kung!” av Jenny Jägerfeldt på Liquid förra veckan. Den handlar om 11-åriga Måns som bor i Stockholm, men som under en sommar i Malmö träffar en ny vän som han för första gången känner att han kan vara sig själv med. Vi får lära känna Måns, ta del av hans skateboardintresse, vänner, familj, förälskelser och erfarenheter han har som transkille. Himla bra! Läs den. :) Du kan också lyssna på den som radioteaterSveriges Radio.

 

Allt gott! Ses hos oss snart hoppas vi! <3

Välkomna tillbaka till Liquid 31/8!

Hej alla fina!

 

Nu är väntan äntligen över! Liquid öppnar igen torsdagen den 31 augusti som vanligt och har öppet igen varje torsdag kl.14.00-20.00. Som vi längtar efter er!! Det var evigheter sedan Liquid hade öppet sist och vi hade avslutningspicknick i teatersalen. (Minns ni ens…?) Sedan var där en sommar och vi var några som åkte på läger också. Nu öppnar vi dörrarna igen och välkomna er alla, tidigare besökare och helt nya, till våra nygamla lokaler på Arbis! Vi har flyttat om lite och hoppas att ni kommer att gilla det. Ingången till Liquid är som vanligt på Arbis innergård, men nu i en annan dörr. Håll utkik efter skyltarna!

 

Under terminens första Liquid kommer vi att få besök från Linköpings Stadsbibliotek. Tove Völgyi Johansson och Sara Gyllencreutz kommer att prata om deras regnbågsgrupp och om invigningen av deras nya regnbågshylla! De kommer också att ta med sig utgallrade böcker som vi får skapa poesi av.

 

Missa inte nästa vecka (7/9) då Liquid gästas av Sophie Labelle som är en kanadensisk transaktivist och seriekonstnär! Sophie är känd för sin serie Assigned Male och hon har gett ut flera böcker.  Kolla in hennes Facebooksida: Assigned Male Comics Vi har gjort ett facebook-evenemang för Sophies besök, så bjud gärna in folk ni känner!

 

Snart är det dags! Hoppas vi ses!!!

Liquid har sommaruppehåll!

Nu är lägret över och Liquid har sommaruppehåll ett tag. Vi är tillbaka igen DEN 31 AUGUSTI!

 

Har du möjlighet att ta dig till Norrköping har RFSL Norrköping ett Ungdomscafé för dig mellan 13-26 år. De har öppet hela sommaren på onsdagar kl.17-22 i sin lokal på Kungsgatan 62.

 

Vill du besöka Arbis så är det öppet på tisdagar kl.15.00-20.30 hela sommaren. Då finns någon av oss som jobbar på Liquid (El, Emma och Alex) där om du vill komma förbi och säga hej eller bara hänga lite.

 

Hoppas ni får en fin sommar!!

SISTA LIQUID INNAN SOMMARUPPEHÅLL!!!

Hej! <3

 

Stunden är kommen! Sommaren är här och med den tar Liquid ett litet längre uppehåll. Vi firar av Liquid för terminen och firar in sommaren tillsammans torsdagen den 15 juni med en inomhuspicknick! Vi har öppet som vanligt (kl.14-20) och med samling kl.16.30. Det blir dock ingen fika till samlingen, utan efteråt äter vi middag på uppdukat picknickgolv i teatersalen! Hoppas på att få se massa av er där!! Efter sommaren kommer vi tillbaka första gången den 31 augusti.

 

regnbage

Syntolkning: Bild på gräs, regnbåge, moln och hjärtan som faller från himlen. Text: “Avslutningspicknick inom hus på Liquid den 15 juni!”

 

Förra gången på Liquid så hängde vi över alla våra lådor med pyssel. Det blev pärlor överallt och det flätades och gjordes armband och saker pyntades. Bildbevis saknas tyvärr!!

 

Tips:

Irina Schmitt är forskare på genusvetenskapliga institutionen i Lunds universitet. Irina håller på med ett projekt om ens erfarenheter i grund- och gymnasieskolan i Sverige som trans och/eller intersexperson. Hon undrar lite över vad som fungerar bra, vad fungerar inte och vad bör förändras? Vill du veta mer om projektet kan du kolla in sidan på Facebook eller på Lunds universitets hemsida. Har du några frågor så kan du maila Irina på irina.schmitt@genus.lu.se. En måste absolut inte bo i Lund för att kunna delta, utan var som helst i landet!

 

19198181_10158808580345463_789962212_n

Syntolkning: Bild på Facebook-evenemang med olika trans- och intersexflaggor/symboler. Text: “Tran och intersex i skolan – var med i forskningsprojekt”.

 

Hoppas vi ses på torsdag! Annars så hoppas vi att du får en HIMLA FIN SOMMAR och att vi ses efter – igen eller för allra första gången!!

 

KRAM!

 

 

Näst sista Liquid innan sommaruppehåll!

HEJ!

 

Jaha. Vad ska en säga? Nu är det bara TVÅ GÅNGER (!!!) kvar innan Liquid tar sommaruppehåll. Vi kommer tillbaka som vanligt varje torsdag kl.14-20 för första gången den 31 augusti. Så ja, ett litet uppehåll blir det. Men än är det inte över!! :)

 

Förra gången hade vi besök av RFSL Newcomers Linköping som är ett nätverk för och med asylsökande, papperslösa och nyanlända hbtq-personer. De berättade lite om sin verksamhet och skapade norm-armband tillsammans med oss. En tog en pappersremsa, skrev en norm (oskriven regel) som gäller på ens skola/hemma och virade remsan runt en pinne så att det blev som en pärla att sätta på ett armband. Det blev en del samtal om dessa normer och snack om massa annat. Kul grej! Tack för att ni kom!

 

20170601_18054220170601_18053420170601_180608

Syntolkning:

Bild 1: Färgglada pappersremsor i en hög.

Bild 2: En penna och två armband med några papperspärlor på ett bord.

Bild 3: Ett färdigt armband med rosa och blå papperspärlor på.

 

Den 8 juni kommer vi att pyssla! Vad är helt valfritt. Vi tar fram det vi har och det ni behöver! Sen kommer vi att snacka lite om Liquid också. Typ vad ni vill att vi ska göra i höst, så ska vi börja jobba på att det händer. Så kom med dina idéer! De är extremt värdefulla för Liquid!

 

Nu har sista datumet för att anmäla sig till Liquids läger som kommer att vara den 18-21 juni passerat, men om du vill komma med så säg till oss på Liquid eller maila info(a)liquid-linkoping.se så kollar vi om du kan få plats ändå! Kom kom, det kommer att bli fabulous!!

 

Kram och ses snart hoppas vi!